18 شهریور 1394 - 11:58 شناسه خبر: 3172 نسخه چاپی

رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران عنوان کرد:

خلاء نظام نامه اخلاقی در صنایع غذایی

خلاء نظام نامه اخلاقی در صنایع غذایی رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران عنوان کرد:
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با انتقاد از وجود بی اخلاقی در کشور، گفت: ما نمی‌توانیم با افراد بی اخلاق کشور را درس ...

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با انتقاد از وجود بی اخلاقی در کشور، گفت: ما نمی‌توانیم با افراد بی اخلاق کشور را درست کنیم و این امر امکان پذیر نخواهد بود.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از نکته آنلاین، سید محمدرضا مرتضوی با بیان اینکه اخلاق یکی از مهمترین پایه‌های تولیدی کشور است، اظهار کرد: متاسفانه در چند ساله گذشته اخلاق اقتصادی فدای سیاست بازی‌ها شده و این بی اخلاقی‌ها به تمام شئونات مردم نیز تسری یافته است.

مرتضوی با اشاره به پتانسیل‌های موجود در صنایع غذایی کشور، تصریح کرد: صنعت غذایی کشور از امکانات خوبی برخوردار بوده و سرمایه گذاری‌های زیادی در این صنعت انجام شده به طوری که پس از تحریم‌ها و همین الان برند‌های معتبر دنیا له له می‌زنند که وارد صنعت غذایی ایران شوند اما باید شرایطی را ایجاد کنیم که هر کسی که به قصد سرمایه گذاری وارد کشور می‌شود، اتهام بیگانه و  صهیونیستی بودن به آنها زده نشود.

وی با تاکید بر اینکه منافع ملی باید اولین دغدغه مسئولان و دست اندرکاران نظام باشد، افزود: ما باید رفتارمان را صحیح کنیم، جلوی قاچاق کالا را بگیریم و از مردم سود کلان دریافت نکنیم. شما ببینید یک بسته سیگار در اروپا چقدر و در ایران چه قیمتی است. در اروپا بالای 80 درصد برای سیگار مالیات بسته می‌شود ولی در ایران همین کالا به راحتی و با قیمت ارزان و یا قاچاق، در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

مرتضوی ادامه داد: ما یک منابع محدودی داریم و دشمنان ایران دلشان نمی‌خواهد تا ما از این منابع استفاده کنیم و دائما نسخه‌های غلط تجویز می‌کنند. 

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با بیان اینکه نباید هر نوع سرمایه گذاری در کشور را وابسته به دشمن بدانیم، اظهار کرد: به نظر من این اگر کسی بیاید و در کشور مثلا کارخانه سیگار تاسیس کند، این توطئه نیست اما اگر قاچاق شود، این توطئه خواهد بود.

مرتضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر اعتماد مردم به تولیدات داخلی و نظام اقتصادی خدشه دار شده است، خاطر نشان کرد: ما کم کم باید اعتماد کردن به یکدیگر را شروع کنیم و بار دیگر با مردم آشتی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه بیش از هر چیز باید نگاه به درون داشته باشیم، گفت: ما اگر درون خودمان را دست کنیم و اگر اقتصاد مقاومتی و توصیه هایی که در حوزه دینداری و اخلاق اقتصادی می‌شود را جدی بگیریم، هیچ کدام از این مخاطرات جای نگرانی نخواهد داشت و در کل ما باید اخلاق در اقتصاد را جدی بگیریم.

مرتضوی با بیان اینکه ضربه اصلی به اقتصاد کشور از داخل و از روی بی برنامگی و بی اخلاقی‌ها زده شده است، اظهار کرد: آنقدری که ما به خودمان ضربه می‌زنیم، دشمن خارجی نمی‌تواند به ما لطمه بزند.  من فکر می‌کنم که حلقه مفقوده اقتصاد ما پول نیست بلکه اخلاق است. 

وی اضافه کرد: در چند سال گذشته عده ای آمدند و اخلاق مردم را تخریب کردند و ما باید به شدت کار کنیم تا اخلاق را به عنوان سرمایه اجتماعی به حوزه اقتصاد برگردانیم.

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران خطر بی اخلاقی را از عملیات نظامی دشمن بیشتر دانست و گفت: آسیب این بی اخلاقی هایی که در این چند سال در حوزه اقتصاد شد از عملیات نظامی و جاسوسی و ... بیشتر است و حالا که ما از نظر امنیتی الحمد الله موفق هستیم و کشوری امنی داریم، باید دست به دست هم دهیم و تمام آموزه‌های اخلاقی که در مذهب مترقی شیعه وجود دارد را به حوزه عملیاتی و اجرایی بیاوریم.

مرتضوی با انتقاد از نظام بانکی کشور ادامه داد: متاسفانه  در حال حاضر دهها بانک و موسسه خصوصی را با پسوند اسلامی و با نام ائمه اطهار درست کرده  و با دریافت سود‌های کلان اعتماد مردم را از بین می‌بریم ولی باید بدانیم که اخلاق اقتصادی با بهره 30 درصدی نظام بانکی هم خوانی نداشته و ما نمی‌توانیم دم از اقتصاد اسلامی و اخلاقی بزنیم.

وی با بیان اینکه نمی‌توان با شعار کاری از پیش برد، تاکید کرد: اسم اسلام به تنهایی معجزه نمی‌کند و این دستورات اسلام است که تحول ایجاد کرده و زندگی بشریت را به سوی موفقیت به پیش خواهد برد.

این مقام مسئول در انجمن صنفی صنایع غذایی با انتقاد از اینکه اخلاق اقتصادی، فدای سیاست بازی‌ها شده است، تصریح کرد: برخی کار‌های زشت و پلید در این چند سال اتفاق افتاده که در طول تاریخ ایران سابقه نداشته و باعث بی اخلاقی در عموم مردم شده که نمونه بازر این بی اخلاقی‌ها ادعای افشا گری علیه مسئولان آن هم در بالاترین سطوح بوده که واقعا غیر قابل قبول است.

مرتضوی ادامه داد: آخر کجای دنیا رییس یک قوه علیه رییس قوه دیگری در مجلس عکس و فیلم افشا می‌کند؟ اینها نشر بی اخلاقی است و وقتی شما این بی اخلاقی‌ها را در حوزه مدیریت کشور می‌بینید دیگر نمی‌توانید از مردم انتظاری داشته باشید.

وی مسئولان را الگوهای جامعه دانست و اظهار کرد: وقتی مسئولان که از سه هزار فیلتر رد شده اند!  در جامعه بی اخلاقی کرده و از هم فیلم ضبط و پخش می‌کنند، شما از من دبیر انجمن انتظار دارید که به نانوا یا تولید کنندگان دیگر چه بگویم؟ 

مرتضوی با بیان اینکه نباید از چند تشر سیاست مداران هراس داشته باشیم، ادامه داد: ذکر اینگونه مباحث و شفاف سازی در مطبوعات بسیار خوب است و در مجلس، در دولت و در همه جا باید عده ای افراد با اخلاق جمع شوند که فقط به ملت و کشورشان فکر کنند.

 مرتضوی همچنین با اشاره به بحران کم آبی در کشور بیان داشت: در آموزه‌های دینی و اسلامی ما اسراف بزرگترین گناه است و حضرت امام با یک لیوان آب وضو می‌گرفتند ولی الان ما چه بلایی بر سر منابع طبیعمان می‌آوریم.

وی اضافه کرد: آنچه که ما در حال حاضر انجام می‌دهیم استفاده نا مطلوب از آب است. متاسفانه بیشتر از 90 درصد زمین‌های زراعی ما از سیستم‌ها مدرن آبیاری استفاده نمی‌کنند و من فکر می‌کنم بزرگترین توطئه هایی که آینده کشور را به مخاطره می‌اندازد به دست خود ما در حال انجام است.

مرتضوی با بیان اینکه اگر اخلاق مداری در صنایع غذایی و تولیدات کشور رعایت نشود، کشور با بحران‌های غیر قابل جبرانی مواجه خواهد شد، تصریح کرد: در حوزه صنعت غذایی مثلا در حوزه نان اگر اخلاق و دینداری نباشد، فاجعه رخ خواهد داد. ما الان 70 هزار واحد نانوایی داریم که بایستی از سوی افراد با اخلاق و درستکار اداره شوند. 

وی با بیان اینکه امکان نظارت بر نانوایی‌ها مشکل است، گفت: این 70 هزار واحد نانوایی را نمی‌شود به راحتی  کنترل کرد، یعنی شما باید 200 هزار نفر را به عنوان بازرس بگذارید و با این پراکندگی موجود باز هم نخواهید توانست که کنترل لازم را انجام دهید. در ضمن این بازرسان هم آدم هستند و چه کسی گفته که از آن شاطر و نانوا بهتر هستند؟ 

مرتضوی افزود: نان را مثال زدم چون قوت اصلی مردم ایران است و می‌تواند مثالی ملموس باشد و ما ده میلیون تن نان در سال مصرف داریم که 9 تن از آن در نانوایی‌ها تولید می‌شود. 

وی با تاکید بر تدوین نظام نامه اخلاقی در صنایع غذایی، تصریح کرد: ما در همه محصولات چه نان و چه غیر نان باید نظام نامه اخلاقی داشته باشیم. مثلا باید 400 هزار نفر را برای کار در نانوایی‌ها آماده و تربیت کنیم و باید در غالب همین نظام نامه، آموزش‌های اخلاقی لازم به آنها داده شود.

مرتضوی در پاسخ به این پرسش که آیا نظام نامه اخلاقی در صنایع غذایی وجود دارد یا خیر؟ عنوان کرد: نه متاسفانه. ما بارها برای این کار پیشقدم شدیم و حتی در سال 82 مدرسه نان تاسیس  و در حوزه اخلاق اقتصادی کار کردیم. در همان مدرسه ما اخلاق حرفه ای را تدریس می‌کردیم ولی متاسفانه تعطیل شد.

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران در پایان اظهار کرد: باید قدر مردم را دانست و برای این مردم، کشور و فردای این مملکت کار کرد و نباید اختیار اقتصاد و آبادانی ایران را در اختیار تعدادی سیاست مدار بی اخلاق قرار دهیم.